Lämmin kiitos kaikille onnitteluista ja mukana tsemppaamisesta:)

Ja suurimmat kiitokset meidän "kätilöopiston naisille" eli siskolleni Maaritille ja Jaanalle kaikesta avusta, sekä kasvattajallemme Sarille, joka skype yhteyden kautta oli mukana synnytyksessä ja antoi kallisarvoisia neuvoja ja kertoi meille rauhoittavia tarinoita  alun odotukseen:) Synnytys meni kaikkinensa hienosti, mitään surempia ongelmia ei tullut vastaan. Ja Ruska alkoi hoitaa pentujaan kuin vanha tekijä!

Yö meni hyvin, kun saatiin Ruska suihkutettua ja peti siistiksi. Kun kaikki rauhoittui, pentulaatikossa alkoi oma elämä. Kiljutaan kun on nälkä, tuhina käy tissillä, Ruska nuolee pentuja paljon ja on varovainen liikkeissään, ja kun massut on täynnä, tulee hiljaista ja otetaan unet. Kaikki pennut ovat hanakasti tisseissä kiinni, ja näyttää hyvältä. Ruska on syönyt jo pari kertaa oikean ruoan, pihalla käydään todella nopeasti pissalla ja ovet paukkuen juoksee sisälle.

Kirjoittelen kuulumisia kun univelat on nukuttu. Nyt meille tuli hiljaista, joten taidan pistää pääni tyynyyn minäkin:)


I want to thank you all of you who have sent us greetings and congratulations!

And especially I want to thank "the two midwives"; my sister Maarit and Jaana for all their help; and our breeder Sari who was with us through the whelping by Skype connection, who gave us priceless advice, and who calmed us down during the long wait by telling stories of previous whelpings :) Ruska's whelping went fine, without any particular problems. And she's taking care of her puppies like a pro!

Last night was uneventful after I had cleaned Ruska and the whelping crate. When we were ready the life in the crate took it's own course. The puppies squeal when hungry, huff when sucking and then quiet down for a nap. All the puppies are sucking vigorously and everything looks good. Ruska has been eating real food twice already, when she has to go out, she does it quickly and returns with doors banging.

I'll write more when my sleep depts are paid off. Now everything is calm, so I'm going to get some sleep, too :)